Vacature Customer Care

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Krijg je energie van steeds wisselende vragen en het daadwerkelijk oplossen en vooruit helpen van klanten?

Word onze medewerker Customer Care. In die rol ben je hét aanspreekpunt voor onze klanten. Hierbij krijg je alle tijd om ze zo goed mogelijk te helpen. Met heldere taal en een probleemoplossende instelling ga je geen vraag uit de weg. En als het nodig is, dan stel je de juiste vragen terug. Dat komt omdat je een ster bent in actief luisteren. Daarnaast doe je graag kennis op en weet je die in te zetten als advies aan de klant. Het hele traject leg je vervolgens vast, zodat je er altijd op terug kunt vallen. Ook werk je graag in een hecht team. De leukste collega’s krijg je er gratis bij.

Voel jij je thuis in een kleinschalige, groeiende onderneming waar we iedere klant bij naam kennen? En waar we met unieke producten en diensten onze klanten helpen naar een hoger niveau? Dan maken wij graag kennis met jou!

In verband met de groei van de organisatie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor ons kantoor in Amsterdam

Medewerker Customer Care

32-36 uur per week

Ons bedrijf
Viritel is een snelgroeiende dienstverlener op het gebied van telefonie en ict. Wij zorgen ervoor dat bedrijven, huisartsenpraktijken en zorginstellingen goed bereikbaar zijn en daardoor goed werk kunnen leveren. Viritel onderscheidt zich door haar werkwijze, die erop gericht is de klanten echt te kennen en volledig te ondersteunen. Wij zijn een partner voor onze klanten en kijken daarbij verder dan het telefoonlijntje. Relaties met onze klanten en met onze medewerkers zijn gericht op de lange termijn en daarin wordt geïnvesteerd.

Verantwoordelijkheden
Naast de bovengenoemde verantwoordelijkheden op het gebied van klantcontact, help je mee met het voorbereiden van projecten. Zoals nieuwe opleveringen en verhuizingen van onze klanten. Je ontwikkelt je tot een echte gesprekspartner van onze klanten, voert evaluatiegesprekken, geeft advies ten aanzien van eventuele problemen en interessante nieuwe diensten. Dit alles doe je niet alleen, maar in een team. Voor jou zit ‘teamwork’ in je DNA en zie je kansen om een bijdrage aan de groei van Viritel te leveren.

Profiel

  • MBO/HBO werk- en denkniveau (ICT is een pré);
  • Positieve werkervaring in een functie met veel klantcontact;
  • Affiniteit met techniek en een ‘hands-on’ mentaliteit;
  • Betrouwbaar, gedreven, en empathisch vermogen;
  • Uitstekende communicatieve en probleemoplossende vaardigheden;
  • Gericht op een lange termijn samenwerking.

Wat hebben wij te bieden?
Viritel biedt een uitdagende baan met vele groeimogelijkheden waar je veel kan leren. De doelstelling is om jou succesvol te laten zijn! Daarom biedt Viritel ruime ondersteuning, interne en externe training vanaf de eerste dag gecombineerd met eigen verantwoordelijkheden. Wij hanteren het hybride werken en helpen je om een thuiswerkplek in te richten.

Naast het uitzicht op een vaste aanstelling bieden wij een competitief salaris (afhankelijk van ervaring 2300-2800 euro p.m.) en hebben wij een pensioenregeling.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je motivatiebrief met CV naar: info@viritel.nl.